SELVERKJENNELSESØVELSER

 

Fantasiens makt

Troen flytter fjell

Slik gjør du:
Forestill en fin saftig, gul sitron. Tenk deg at du tar den i din hånd og lukter på den. Du kan allerede lukte gjennom skallet at den er sur. Nå kutter du den i fantasien i to deler. Sitronsaften pipler ut. Du tar den halve sitronen i din hånd og lukter på den. Nå kjenner du den syrlige lukten mye tydeligere. Og så forestiller du deg at du tar et kraftig jafs og biter i sitronen.
Lukk øynene og gjør denne lille fantasiøvelsen.


Hvilken selverkjennelse har du fått?
Hvis du har gjort som beskrevet ovenfor, har du observert to ting hos deg:

1. Munnen har produsert mer spytt

2. Ansiktsuttrykket har forandret seg. Du har trukket munnen sammen.

Dette lille eksperimentet viser deg to ting:1. Dine tanker og fantasier er krefter som får din kropp til å reagere. 2.Din kropp og dine ansiktsmuskler har reagert som om du virkelig har bitt i en sitron.

OBS:

Hver tanke og hver forestilling , om den er positiv eller negativ har en innflytelse på din psyke og din kropp.
Hjernen din kan ikke skille mellom det som du virkelig opplever og det som du innbilder deg. Selv om du er helt sikker på at du bare har innbildt deg en sitron, er den for hjernen din en realitet. Man kan si at hjernen er en god og pålitelig tjener, men en dårlig herre.

OBS:

Hjernen gjør arbeidet sitt som en computer. Den bryr seg ikke om det er en realitet eller en innbildning. Den bearbeider alle informasjoner som om de var virkelige. Det er bevisstheten som gjør forskjellen.


Hvilken betydning har selverkjennelsen for din hverdag?
Pass på dine tanker og forestillinger. Du må kontrollere om dine tanker og forestillinger tilsvarer realiteten, Enten kontrollerer du din tenkning og dine tanker eller så kontrollerer de deg.

Hvis du har angst, er det fordi du innbilder deg å være i fare. Hjernen din bearbeider dine engstlige tanker og forestillinger som om du virkelig var i fare. Fordi hjernen din ikke kan avgjøre om du er i fare eller ikke, må du gi den signalet at du er trygg og at alt er bra. Din hjerne er en pålitelig tjener, men en miserabel herre, slik at du eller din bevissthet må fortelle hjernen hva som er realitet og innbildning.
Pass på dine tanker og forestillinger. Du kan ikke unngå at negative tanker kretser rundt hodet ditt, men du kan forhindre at de går i hi hos deg og plager deg med dårlige følelser. Selvpining er til ingen nytte.

Kilde ; Inspirasjonstorget.no

 

ØVELSE NR 2.

 

 

Selverkjennelse: Forestillingen om å oppnå noe, bringer deg nærmere Målet


Gjør slik:

 

Stå oppeist og gjør en hoftebøyning. Prøv å berøre føttene med hendene dine. Husk å holde knærne stive og se hvor langt du rekker ned og hvor lang avstanden er fra gulvet eller føttene dine.
Rett deg opp igjen og forestill deg så levende som mulig hvordan du uten anstrengelse og lekende lett kan berøre dine føtter eller gulvet. Gjør denne øvelsen flere ganger i fantasien.

 

Bøy deg ned med stive knær og berør føttene med hendene.

 

Åpne øyne igjen, stå oppreist og gjør en hoftebøyning til. Bøy deg så langt forover du kan og ned, og se om du rekker føttene eller se hvor langt dine fingre er fra føttene nå.

 

Hvilken selverkjennelse har du fått?

 

Antakelig har fingrene kommet nærmere føttene etter denne fantasiøvelsen. Hvis du er så smidig at øvelsen er for lett, gjelder ikke eksperimentet for deg og du må finne en vanskeligere øvelse.

 

OBS: Hvis du kan forestille deg at du kan oppnå noe, så oppnår du det lettere.

 

Hvilken betydning har denne selverkjennelsen for din hverdag?

 

Bruk din forestillingsevne for å oppnå dine mål. Det spiller ingen rolle om det gjelder personlige, yrkesmessige eller idrettsmål. Jo mer levende og oftere du ser deg å oppnå målet, jo mer sannsynlig er det at du gjør det. Å trene på forestillingsevnen, visualisering, er en effektiv metode for å forbedre dine evner. Imidlertid gjelder det motsatte også. Du kan gjøre det vanskelig for deg å oppnå målet ved å innbilde deg at du er for dårlig eller at du er for svak.

 

Man kan si at musklene vokser gjennom tankekraft.

 

Kilde ; Inspirasjonstorget.no

 

Nyeste kommentarer

03.11 | 21:18

Det synes jeg er en fornuftig avgjørelse Marit. Ringer deg .

29.10 | 19:45

Må nesten kjøpe det,Åse.

28.10 | 21:12

Dag Åse Bakkeby.

Takk for meldingen din. Jeg vil gjerne kjøpe ham. Du kan sende meg e-post til simon@shoulders.nl eller ring-sms-whattsapp +31 (0) 6 44944352.

06.09 | 15:09

Hei Simon. Båten ble dessverre stjålet og jeg har ikke funnet den tilbake. Hvis den skulle dukke opp igjen..kan jeg kontakte deg ? Mvh Åse Bakkeby.