Egenhendig handskrevet

 

Æ har et drømmebilde i hjerte mitt , som ser omentrent sånn hær ut

Æ søker supperådet og får tilskudd ,subsidier og øremerka midler , for å starte  " Hvilehjem for avgåtte livets glade gutter og jenter" med enda nån % inntakt"

Ett sted man kan synge siste verset i livsvuggevisa med verdighet .

Dyrke sine "urter" , brygge sine ..."nokka som går" i salig visshet om den
" konstabelfrie pletten " de skal surre på til skiltan må leveres inn.

Amen.

 

I morra kommer søster min på besøk, å æ gleder mæ stort .
Det skal bli artig å minnes de sprøe tingene vi har opplevd i lag . Som f eks den episoden med Herr Moe , gammelhesten vi hadde når vi va små . Han Herr Moe va sikkert 90 år på den tia , han va dårlig til beins og klarte ikke helt å følle med lenger.
Ellers va han sprek som en fole ,men det va de føttern hannes som va det store problemet ,så stort at Nord Norges salgslag va forresten ikke aktuelt , han va tross alt den siste hesten på Sørøya så det gjalt å holde han i live, æ mene i så god form som man klarte , alle forventa det .
Men alderdommen klare man ikke ri i fra , den innhenta han i siste ytre.
Det hær va nest siste uka før jul , den dæm i gamle dager kallte for ståk - uken.
Ei natt va det ekstra mye ståk , han pappa holdt på i snekkerbua ei hel natt . Når vi våkna dagen etter og kom ut hører vi han pappa sier til naboen :
"Så ungan skal få glede av han Herr Moe i mange år enda".
Han Herr Mo va ustødig etter ei hel flaske hjemmelaga ri`s vin han pappa hadde dynka kvelds-brødet hannes med , for å få han i narkose sånn at han va livredd for at ikke ei flaska va nok , at han måtte ofre ei flaska til , å det måtte dynkes på.. ja akkurat, morras-brødet.
Men han Herr Mo gikk i knestående og gamla måtte hjelpe til å få han på rygg så operasjon ble ferdig før dagsverk ble det .
Akkurat når vi runda hushjørnet klapper han pappa han Herr Moe så hardt bak at han va helt framme å snusa på brøstkassa til naboen , hadde han pusta inn hadde han, heldigvis pusta han ut å det va nok til at han Herr Moe bikka tilbake. Da så vi ka han pappa hadde styrt med i snekkerbua hele natta , han hadde amputert han Herr Moe rett under knærne å utstyrt han med orginale eike meier og greier . Dæm va knall blå etter anti - jordslags impregnering. Å han sto dær å va stilig . Det va som han sa : Se Herr Moe rider igjen.

 

 

 

 

 

 

Æ har en god venn som heter Ânte Hætta , han springer mye på vidda og en dag det var steikende solskinn sprang han nesten rett på en neger fra svartaste afrika .

Han va så svart at han va blå. Han hadde dyrka på sæ ei forferdelig magesyka , så han satt så lav han va bak ett strå da han høre han Ânte utbryt : Ka i helvete smelte du ?


Han Ubutta hadde ikke bare fått sjetta han hadde pinade gått sæ vill. Å på vidda dær det ikke e ei busk . Han som fær å tulle inni urskogen å finn fram . Han Ânte han flire sæ litt ihjæl før han sier : Du tar fire viagra og en jerntabelett så peike kuken mot bygda.

Rødmer
Mens vi no alt snakke om "han" kan dokker få høre den hær . Æ jobba ei helg på hotellet i Båtsfjord . På lørdagskvelden kommer det en nordlending som ,: "Nei du får ikke ta flaska med på rommet sa æ" . Da sir han: "Klart æ må ha brennevin med på rommet , æ kan jo få damer på besøk , å æ kan jo ikke by på berre tørre kuken" .

Leste på nyhetene for en stund siden at de demente skulle GPS merkes trur æ det var, iallefall så har æ funnet ut at hvis dæm no alt skal "chippe" oss alle tilslutt , kunne de ikke ha gjordt det litt attraktivt , litt gadgets med på "kjøpet" , som feks ett lite kontrollpanel på underarmen , fåes i forskjellige tatoo kamuflasjer. Dær kunne det vært volumknapp for hørsel. Fint å ha på fester feks. så alle fikk høre musikk på det lydnivået man ønsket. Måtte vel ha hatt en aldersgrense , så man ikke risikerte å stå å kjefte på ungene med avslått hørsel.
Nærings-skala , å no trenger æ litt B-vitamin...
Temperaturmåler .
Tan regulator, å kor bleik du e .. har du ikke lest bruksanvisninga til KP(*)`n din?
IBM
Følelsesregulator
No føle æ mæ nesten som en liten Nostradamus hær æ sett:)

Nyeste kommentarer

03.11 | 21:18

Det synes jeg er en fornuftig avgjørelse Marit. Ringer deg .

29.10 | 19:45

Må nesten kjøpe det,Åse.

28.10 | 21:12

Dag Åse Bakkeby.

Takk for meldingen din. Jeg vil gjerne kjøpe ham. Du kan sende meg e-post til simon@shoulders.nl eller ring-sms-whattsapp +31 (0) 6 44944352.

06.09 | 15:09

Hei Simon. Båten ble dessverre stjålet og jeg har ikke funnet den tilbake. Hvis den skulle dukke opp igjen..kan jeg kontakte deg ? Mvh Åse Bakkeby.