Egenhendig handskrevet

Han Herr Moe

 

I morra kommer søster min på besøk, å æ gleder mæ stort .
Det skal bli artig å minnes de sprøe tingene vi har opplevd i lag . Som f eks den episoden med Herr Moe , gammelhesten vi hadde når vi va små . Han Herr Moe va sikkert 90 år på den tia , han va dårlig til beins og klarte ikke helt å følle med lenger.
Ellers va han sprek som en fole ,men det va de føttern hannes som va det store problemet ,så stort at Nord Norges salgslag va forresten ikke aktuelt , han va tross alt den siste hesten på Sørøya så det gjalt å holde han i live, æ mene i så god form som man klarte , alle forventa det .
Men alderdommen klare man ikke ri i fra , den innhenta han i siste ytre.
Det hær va nest siste uka før jul , den dæm i gamle dager kallte for ståk - uken.
Ei natt va det ekstra mye ståk , han pappa holdt på i snekkerbua ei hel natt . Når vi våkna dagen etter og kom ut hører vi han pappa sier til naboen :
"Så ungan skal få glede av han Herr Moe i mange år enda".
Han Herr Mo va ustødig etter ei hel flaske hjemmelaga ri`s vin han pappa hadde dynka kvelds-brødet hannes med , for å få han i narkose sånn at han va livredd for at ikke ei flaska va nok , at han måtte ofre ei flaska til , å det måtte dynkes på.. ja akkurat, morras-brødet.
Men han Herr Mo gikk i knestående og gamla måtte hjelpe til å få han på rygg så operasjon ble ferdig før dagsverk ble det .
Akkurat når vi runda hushjørnet klapper han pappa han Herr Moe så hardt bak at han va helt framme å snusa på brøstkassa til naboen , hadde han pusta inn hadde han, heldigvis pusta han ut å det va nok til at han Herr Moe bikka tilbake. Da så vi ka han pappa hadde styrt med i snekkerbua hele natta , han hadde amputert han Herr Moe rett under knærne å utstyrt han med orginale eike meier og greier . Dæm va knall blå etter anti - jordslags impregnering. Å han sto dær å va stilig . Det va som han sa : Se Herr Moe rider igjen.

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.11 | 22:18

Det synes jeg er en fornuftig avgjørelse Marit. Ringer deg .

...
29.10 | 20:45

Må nesten kjøpe det,Åse.

...
28.10 | 23:12

Dag Åse Bakkeby.

Takk for meldingen din. Jeg vil gjerne kjøpe ham. Du kan sende meg e-post til simon@shoulders.nl eller ring-sms-whattsapp +31 (0) 6 44944352.

...
06.09 | 17:09

Hei Simon. Båten ble dessverre stjålet og jeg har ikke funnet den tilbake. Hvis den skulle dukke opp igjen..kan jeg kontakte deg ? Mvh Åse Bakkeby.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE