Midlertidig utsolgt

For 60 gram oppmalt vakumpakket Chaga 150.- + frakt 35.- 

Kun privatoppgjør. Bruk kontonummer 7592 11 05096 . Send en sms til 99360147 eller mail aase@aasesia.com. med navn, adresse og beløpet som er satt inn så sender jeg umiddelbart etter at pengene er registrert på konto.Litt om Chagaens egenskaper : "virker immunregulerende, kreft/svulsthemmende, gen-beskyttende, generelt styrkende (tonikum), blodrensende, blodsukkersenkende, smertestillende, magestyrkende, leverstyrkende, betennelseshemmende, bakterie- og virushemmende. Soppen utgjør den kraftigste naturlige antioksidanten som er kjent"

Wikipedia henviser til samme kilde :

http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/inon_obl.htm

SLIK TILBEREDER DU CHAGA

Kok opp vatn og ha i pulveret. Ikke bruk alluminiumskjele. La drikken trekke under lokk i ca 2 timer, på svak varme. Bruk så en tøybit til å sile med. Bruk ca 20 gram pr liter vatn. Dagsdose ca en halv dl.

 Kan oppbevares i kjøleskap i flere uker og den kan fryses.

Selv foretrekker jeg å fryse den i isterningsposer og drikke den ilag med en god frukt-te med litt honning i. En isbit pr. kopp. Tre kopper om dagen.

Man skal ikke ta Chaga hvis 

Advarsler, bivirkninger og kontraindikasjoner
Chagasoppen er ikke giftig og det er ikke rapportert om bivirkninger ved bruk av chaga. Siden avkok av chaga enkelte steder brukes som nytelsesdrikk, er det lite trolig av man vil merke noe negativt ved inntak av soppen. Jeg anbefaler uansett at man starter med inntak av små mengder av te eller tinktur og kjenner etter hvordan kroppen reagerer på soppen, før man drar i gang med en omfattende "kur". Å drikke chaga-te regnes som et trygt og viktig kosttilskudd for alle og i alle livssituasjoner, også under svangerskap. Hvis man ikke er allergisk overfor treboende sopper (noe som er svært uvanlig), kan gravide drikke chaga-te under hele svangerskapet.
Hvis man har et helseproblem og bruker skolemedisinske preparater, må man være oppmerksom på at det kan oppstå interaksjoner. Siden chaga kan ha en viss blodfortynnende og antikoagulerende virkning, kan dette gi økte blødningstendenser hvis soppen anvendes samtidig med betennelsesdempende, antikoagulerende eller blodfortynnende medisiner som f.eks. Aspirin, Ibuprofen, Naproxen og Marevan. Chaga kan også bidra til å øke insulinutskillingen og senke blodsukkerverdiene, så forsiktighet må utvises ved samtidig bruk av blodsukkersenkende medisiner, og det kan i samråd med lege bli aktuelt å justere doseringen av medisinen. Soppen kan videre påvirke effekten av kreftmedisiner, kolesterolsenkende medisiner, antioksidanter og medisiner eller kosttilskudd som påvirker immunsystemet. Det positive med dette er at man kanskje kan redusere inntaket av slike medisiner når man drikker chaga-te. Slik medisinseponering bør alltid gjøres i samråd med lege.
Noen kilder angir at når en pasient mottar behandling med chaga, bør intravenøs tilførsel av glukose og penicillin-3 avsluttes, da disse stoffene er antagonister til chaga. Det blir ofte sagt at personer som sliter med candidainfeksjon ikke må innta sopp eller sopp-produkter, men dette synes ikke å gjelde for chaga, da soppen faktisk kan ha en gunstig effekt ved ukontrollert vekst av Candida albicans. Det anbefales ellers at når man bruker chaga, bør man ha et kosthold som hovedsakelig består av milde grønnsaker og begrensede mengder med kjøtt og fett. Røkte produkter og sterke krydder bør dessuten unngås under chagabehandling.

Kilde: urtekilden.no

 

Chaga som antioksidant

Mye av det helsebringende potensialet til chaga kan forklares ved at soppen er en av de kraftigste og mest konsentrerte antioksidantene som er kjent. Antioksidanter bedrer helsen og bremser aldringsprosessen ved at de beskytter cellene mot skader forårsaket av ustabile molekyler, kjent som frie radikaler. Chaga anses som “tungvektsmesteren” når det gjelder antioksidanter.

Hvordan skal man vite hvor mye antioksidanter man bør innta? Forskere har laget noe de kaller ORAC-skalaen, som er en standard for å måle antioksidantkapasiteten. ORAC står for “Oxygen Radical Absorbent Capacity”, eller med andre ord styrken som et stoff har til å uskadeliggjøre frie radikaler. Jo høyere ORAC-verdier, jo bedre er stoffet til å nøytralisere frie radikaler.

Food and Drug Administration (FDA) i USA anbefaler folk å innta mellom 4 og 13 ORAC-enheter daglig. Husk at jo mer aktiv du er, jo større er behovet for antioksidanter i kroppen. Dette er motsatt av det folk ofte tror, men fysisk aktivitet øker faktisk mengden av frie radikaler i kroppen, så man bør innta mat og drikke som er rike på antioksidanter hvis man har fysisk arbeid utendørs. De som røyker og drikker alkohol bør øke inntaket av antioksidanter langt over anbefalt dosering.

Chaga har den høyeste ORAC-scoren som noen gang er registrert i naturlig føde! En kommersiell chaga-ekstrakt ble målt til å inneholde 1104 ORAC-enheter per gram. Sammenlignet med annen mat som er rik på antioksidanter, slik som blåbær og granateple, inneholder chaga mye mer antioksidanter, noe som medfører at den har mye større evne til å beskytte mot frie radikaler. Chaga har også den kraftigste antioksidantvirkningen av alle de medisinske soppene som den er blitt sammenlignet med. Ekstrakter av chaga kan i tillegg framvise antibakteriell, antiviral og betennelseshemmende virkning, og er kjent for å være leverstyrkende og immunstimulerende.

Annen medisinsk virkning av chaga

I en koreansk studie hvor man undersøkte påvirkningen av chaga på overvekt hos mus som ble fôret med fet mat, fant man at tilskudd av chaga beskyttet mot overvekt og relaterte metabolske forstyrrelser som skyldes inntak av for mye fett. Videre er det funnet at en alkoholekstrakt av chagasoppen senker blodsukkerverdiene, og at soppen derfor kan ha verdi for pasienter med diabetes. Stoffet gandodelan A-B anses å være ansvarlig for virkningen på blodsukkeret. Det senker blodsukkernivået raskt, i kliniske studier på mus med 60-89 % i løpet av sju timer. I flere tilfeller er det ellers vist at å bruke chagaprodukter effektivt kan hjelpe til at man blir kvitt steiner og sand i nyrene (nephrolith). I Asia mener de at chaga bidrar til at man bevarer ungdommen og øker livslengden, og at soppen styrker livsenergien (Chi).

Kilde : www.lisbethsolheim.no


Chagasoppen er ennå ikke klassifisert av Statens legemiddelverk og det er usikkert om den kommer i kategorien legemiddel eller ikke legemiddel. Hvis chaga, på like linje med andre medisinske sopper som reishi, shitake og maitake, blir klassifisert som ikke legemiddel, vil den kunne omsettes fritt og anvendes som kosttilskudd.

Som med annen naturmedisin skal også chaga kun taes som en kur, det anbefalte er to mnd , så en pause på et par mnd før man begynner igjen. 

tri bao 18.10.2016 18:26

hei. jeg har funnet chaga sopp på svartor trær, kan man bruket det? eller er de gifstig

Gro Køhn Boucher 18.04.2016 09:38

Dette høres for godt ut til å være sant! Gleder meg til å prøve dette. Tusen takk for veldig god informasjon,

Åse Bakkeby 18.04.2016 14:36

Jeg har fått mange gode tilbake meldinger på at det virker. Selv skulle jeg opereres i begge hendene pga. slitasjegikt, men slapp det etter en kur med chaga.

Unni Opsetmoen 24.02.2016 20:06

Tusen takk..Den er framme.😄😙

Unni Opsetmoen 23.02.2016 08:28

Har sendt penger og Email uten å få svar...Hva er dette? ??

Åse 23.02.2016 21:43

Hei Unni.
Pengene kom inn den 19.02. Da sendte jeg pakke og mail(sjekk søppelpost), men pakken er vel kommet nu.

Unni Opsetmoen 22.02.2016 16:23

Har sendt deg penger og 2 ganger epost, men ikke fått svar ..

Lee 09.12.2015 14:27

Nå behandler sykdom om lupus jeg bruker cellcept , planquid og prenisolon. Kan jeg bruke te chaga samtidig ? Takkkk for svar

åse 11.12.2015 07:27

Det vet jeg desverre ikke, men prøv denne siden www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter eller snakk med din fastlege. Håper du blir frisk fra din sykdom.

Sarah 05.11.2015 15:03

Hva er forskjell på risopp og chaga?

janne 11.08.2015 00:04

interessert i å kjøpe chaga (for videresalg) ta isåfall kontakt på mail

| Svar

Nyeste kommentarer

03.11 | 21:18

Det synes jeg er en fornuftig avgjørelse Marit. Ringer deg .

29.10 | 19:45

Må nesten kjøpe det,Åse.

28.10 | 21:12

Dag Åse Bakkeby.

Takk for meldingen din. Jeg vil gjerne kjøpe ham. Du kan sende meg e-post til simon@shoulders.nl eller ring-sms-whattsapp +31 (0) 6 44944352.

06.09 | 15:09

Hei Simon. Båten ble dessverre stjålet og jeg har ikke funnet den tilbake. Hvis den skulle dukke opp igjen..kan jeg kontakte deg ? Mvh Åse Bakkeby.